Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Bezplatné odborné sociální poradenství ve Slavkově u Brna   

Bezplatné odborné sociální poradenství ve Slavkově u Brna  

Odborné sociální poradenství je sociální služba určená lidem nad 18 let, kteří se nacházejí nebo jim hrozí nepříznivá sociální situace a potřebují informace, radu nebo podporu v sociální a právní oblasti.

Poradnu mohou využít například rodiče s nezaopatřenými dětmi, lidé s dluhy, nezaměstnaní, ohrožení ztrátou zaměstnání nebo bydlení, ti, kteří potřebují pomoc při komunikaci s úřady, institucemi nebo chtějí vědět, na jaké státní příspěvky mají nárok.

 

Na co se poradenství zaměřuje:

Ochrana práv – podpora při vyřizování základních dokladů, při řešení rodinných, občanských a sousedských vztahů, při řešení domácího násilí

Finanční a majetková oblast - hospodaření s finančními prostředky, řešení dluhů a exekucí, insolvenční řízení, sociální dávky pro osoby v nepříznivé sociální situaci, orientace v běžných smluvních vztazích, ochrana spotřebitele. V rámci dluhového poradenství poradna sepisuje a podává návrhy na povolení oddlužení.

Pracovní uplatnění –pracovně právní vztahy, podpora při hledání zaměstnání.

Bydlení – podpora při hledání bydlení, informace z oblasti nájemního bydlení, informace týkající se čerpání dávek.

 

Poradenství je poskytováno sociálními pracovníky a je dostupné na třech pracovištích – v Bučovicích, v Hodoníně a ve Slavkově u Brna. Poradenství je možno využít osobně, telefonicky, přes online poradnu. V případě závažných (zdravotních) důvodů i mimo prostory poradny. Doporučujeme předchozí objednání. Ve Slavkově se poradna nachází na ulici Polní v budově domu s pečovatelskou službou. Telefonický kontakt je 731 646 977. Další pracoviště jsou v Bučovicích, tel. 739 389 266 a v Hodoníně tel. 731 425 497. Více na www.hodonin.charita.cz